Ja, det skal jeg så ikke leve af!

Namme namme nam!

Åh godt der blev bagt 4 - nu er der kun 2 tilbage 🙈

Åh godt der blev bagt 4 – nu er der kun 2 tilbage 🙈

En meget tiltrængt påskeferie er snart ved vejs ende.

Jeg har brugt ferien på at være skidt, få udsovet, hygget med en god veninde og været lidt på ukendt terræn.

Det ukendte terræn var, da jeg mødte de venner, som min kæreste kører motorcykel med. Jeg er – selvom folk griner af min påstand – meget genert. En dag med fremmede mennesker, kan være meget voldsom.

Vi brugte dagen på at se på motorcykler i Esbjerg. Rigtig hyggeligt…. og rigtig koldt.

Samtidig har jeg igen fået blod på tanden for at bage og læse. 2 ting, som jeg har gjort meget før i tiden. Så jeg har taget hul på “Aisha” af Jesper Stein. Det er 4. bog i rækken af historier om Axel Steen fra Københavns Politi. Virkelig en forfatter, som jeg kan anbefale. Bogen her er nøjagtig lige så god som de foregående.

I går røg der en lille kage i ovnen 😏 – til stor glæde for et par naboer. I dag er det blevet til 4 lækre hvidløgs flutes rullet med pesto.

Hold nu op de er gode. 1 er praktisk talt spist af kæresten og jeg – “vi skulle lige prøvesmage”…. den anden er givet i stedet for en blomst til vores skønne nabo, der har fødselsdag.

Jeg håber, at I har nydt ferien lige så meget som jeg har.

Kærligst Karen

3 kommentarer

  • Nanna

    Tak 😍 det må af prøves 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Har du ikke en opskrift for de flutes ser vildt lækre ud 😍😍😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Nanna,
      Øh joh… 🙂 Jeg er sådan en “lidt af det og lidt af det” pige 🙂
      Men jeg har ca. gjort sådan her:
      2 spsk olivenolie (jeg har noget olie jeg putter chilikorn i, når jeg er færdig med at bruge mine chili og jeg putter overskydende hvidløg i – dette anvender jeg)
      550 g hvedemel (jeg plejer at bruge lidt grahams mel sammen med så fx. 100 g. grahamsmel og 450 g. hvedemel)
      2 tsk groft salt (jeg bruger altid noget krydder-, sydesalt halløj – måske endda noget special blanding med peber i
      25 g gær (Så skal det kun hæve maks en times tid. Bruger du mindre gær, skal det hæve længere tid).
      4 dl vand (lillefingervarmt)
      1 helt hvidløg (ja – jeg elsker hvidløg) hakket i meget fine stykker.

      Jeg rører det sammen med min røremaskine, og nogle gange bliver alt vandet ikke tilsat. Stiller det til hævning i ca. 40 min. ved stuetemperatur.
      Så hælder jeg det ud på en god portion hvedemel på bordet, ælter mere mel i indtil det er til at arbejde med, deler det i 4 stykker, ruller det aflangt, smører pesto på (den dovne påske-ferie løsning – købt til 10 kr. i Fakta 🙂 ) og så ruller jeg det i en lang roulade ting. Smider det på en bageplade og snor brødet, så det ikke går op.

      Lader det hæve i ca. 40 min. igen, pensler med et æg rørt med groft salt og i ovnen i 25-30 min ved 225 grader. Jeg anvender varmluft 🙂 Men bagetiden skal du nok efterprøve med din egen ovn. Jeg vender det altid lige om og banker på det for at høre, om det lyder hult 🙂

      God appetit.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ja, det skal jeg så ikke leve af!